Albin Kurti: Nuk kam ndryshuar qëllime e parime por strategji

0
33

Fituesi i zgjedhjeve të përgjithshme në Kosovë për të qeverisur vendin thotë se nuk kanë ndryshuar as qëllimet dhe as parimet e tij por strategjia.

Albin Kurti iu përgjigjet kritikëve se ka ndryshuar qëndrim nga ai që kishte në opozitë ku shfaqej më radikal. Ai thotë se nuk mund të jetë njësoj si në protestë, si në karrigen e kryeministrit por se nuk kanë ndryshuar parimet dhe qëllimet e tij. Kurti thotë se Kosova ka nevojë për një Kushtetutë në të avancuar por se do respektojë Kushtetutshmërinë.

“Kur u shpall pavarësia natyrisht doja të theksoja atë që ka mbetur e parealizuar. Kur kam parë planin e Ahtisaarit që favorizonte serbët se ashtu kërkonte Beogradi dhe që insistonte që pavarësia e Kosovës të ishte më e madhe nga Shqipëria se sa nga Kosova diskursi im ka qenë radikal për atë kohë”, tha ai.

Burimi: TETOVASOT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here