Kohë e pa kohë

0
31

Në luftë ka rregulla të veçanta, vriten njerëz, konfiskohen pasuri, okupatori e ka ligjin në dorë, drejtësia nuk përfillet me këtë gjengje të gjithë pajtohemi dhe sillemi sipas situatës.

Paqja nuk është më e mirë, këtu akterët e veprimit ndyshojnë, grupet e interesit veprojnë në mënyrë tinzake, formojnë klane për veprim duke emëruar pasardhës që të vazhdoj sundimi edhe pas skadimit ligjor të postit. Për këtë gjengje na referon filozofi francez i shekullit XVII La Rochefoucauld në maksimat e tij ” Dashuria në vete ose egoizmi është principi fundamental dhe unik i të gjitha veprimeve njerëzore” dhe maksima e dytë thot: “Vyrtitet e njeriut shkihen n’interes, sikur lumenjtë në det”.

Gjendja e krijuar te na nuk përputhet as me thënjen amerikane “nuk ka miqësi të përherëshme, por interes të përhershëm”. Te na asnjë vlerë njerëzore, morale apo etike nuk përfillet. Për realizimin e pikësinimeve nuk zgjedhin metoda, norma dhe as standarde. Akterët i kanë bërë kalkulimet, por harojnë se jemi në kohën e digjitalizimit ku informacioni fluturon pa kontrollë dhe populli nuk lejon dhunën dhe represion klasik duke zgjedhur ikjen nga vendi.

A nuk mendojnë pak më thellë se kujt do ti ushtrojnë pushtetin, pleqëve dhe invalidëve?

Shkruan: Ismail Kamberi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here