VIRUSI KORONA, EPIDEMI OSE LUFTË EKONOMOKE

0
52

Lufta ekonomike e përcjell botën që nga civilizimet e hershme. Perandoritë për të vazhduar sundimin dhe jetëgjatësinë kanë formuar sistem mbrojtës për ekonomitë e tyre krahas zhvillimit teknologjik dhe ushtarak.

E njejta gjë ndodh edhe tani, fuqitë e mëdha kanë formuar tre pole ekonomike, SHBA, BE dhe Japonia, duke i shrytëzuar vendet në zhvillim me marrjen e lëndës së parë dhe finalizimin e produkteve te vendet e veta.

Kjo si duket u doli nga kontrolli me forcimin e Kinës e cila nga produktet gjusëm finale i shndërroi në produkte te saja duke ua ndryshuar emrin: vivax, neo dhe huawei. Zbulimi i rrjetit 5G nga Kina i shqetësoi SHBA-të, duke e ditur se do ta marr kontrollin e botës siç bënë ata me përgjimin e telefonit të Angela Merkelit nga google para dy viteve.

Rusia thotë se ky virus është prodhim Made in USA për ta bllokuar Kinën në zhvillin e saj pas mosuksesit të bllokimit të shitjes së produkteve kineze në vendin e saj dhe më gjërë.

Akuzohet organizata joqevritare Xhon Soros e cila ka seli në Kinë në vendin ku ka shpërthyer virusi. Këtë konstatim analogjik ata e lidhin me rrëzimin e bursave aziatike në Hong Kong dhe Shangaj në vitin 2008.

Pas këtij rasti Kina ndyshoi monedhën për qarkullim regjional nga dollari në yuan, kurse kryetari i Malejzisë Xhon Sorosin e quajti djall.

Ne në Ballkan e dijmë se kjo organizatë ka luajtur rol pozitiv për demokratizimin e regjionit duke i blerë mediat e shkruara dhe ato elektronike që të ndikojnë në opinion për të ndyshuar mendimin publik.

Epidemitë dhe fatkeqësitë natyrore: tërmetet, erërat, uji, zjarri, shpezët dhe melekët paraqesin ushtri të krijuesit të botës.

Vitin e kaluar ishim dëshmitarë të zjarreve në Australi ku shpezët bartnin gaca për të përhapur zjarrin. Supozohet se kjo fatkeqësi ndodhi si rezultat i vrasjes së muslimanëve nga një australian në dy xhami të cilët ishin duke e falur namazin e xhumasë.

Tani po përsëritet vrasja e
Ujgurëve musliman në Kinë duke i malltretuar e vrarë çnjerëzisht dhe ushqyer me mishin e tyre.

India dhe Myanmari (Burmania) nuk sillen më mirë. Edhe këtë represion që u bëhet muslimanëve nga budistët pagan Zoti do ta ndalojë.

Shkruan: Ismail Kamberi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here