MJEKU I PALODHUR, d-r VALON SALIU MBARON SPECIALIZIMIN DHE BËHET KIRURG ABDOMINAL

0
121

Rexhep ADEMI

Valon Saliu është mjeku që me sukses mbaroi specializimin disa vjecar për të marr titullin KIRURG shkruan portali shqiptar AMERIKA-RADIO. Ai me një sukses të jashtëzakonshëm ka mbaruar specializimin në Klinikën e kirurgjisë abdominale në Spitalin shtetëror në Shkup duke u specializuar si KIRURG ABDOMINAL. Valon Saliu, vjen nga vendbanimi i Shkupit dhe është një ndër specialistët kirurg më të mirë në Maqedoni që i takojnë gjeneratës së re të kirurgëve për sëmundjet abdominale. D-r. Saliu, ka mbaruar studimet me nota të larta në Universitetin prestigjioz “SHËN CIRILI DHE METODI” në Shkup në Fakultetin e Mjekësisë, ndërsa më pas punësohet në Klinikën Universitare për sëmundje kirurgjike “Shën Naum Ohridski” në Shkup, përballë Parlamentit të Maqedonisë. Ai është trajnuar ndërkoh edhe në spitalet më të mëdha për të operuar pacientët e sëmur nga sëmundjet e ndryshme të barkut. Saliu një mjekë shqiptar, gjithmon i buzqeshur cdo herë i gatshëm është që tju ndihmon pacientëve hallexhinjë në Klinikën Universitare për sëmundje kirurgjike “Shën Naum Ohridski” në Shkup. Me një edukatë të jashtëzakonshme familjare, Saliu ka respekt të vecantë në esnafin e mantel-bardhëve, qytetarët dhe pacientët.