Avokati shqiptar: Presidenti Biden do ta hedhë këtë ide për Kosovën dhe Shqipërine

0
286

Ngjela: Biden do ta hedhë idenë e tij për bashkimin kombëtar Shqipëri-Kosovë
Avokati shqiptar Spartak Ngjela, ka thënë se presidenti i ri amerikan Joe Biden, do të përbëjë risi në përkrahjen primare të shqiptarëve në Ballkanin Perëndimor.

Ngjela ka kritikuar presidentin në largim Donald Trump për qasjen e tij për idenë e shkëmbimit të territoreve Kosovë-Serbi.

Ai ka paralajmëruar se do të publikohen provat se pse u shit politika shqiptare në Kosovë e Shqipëri për këtë çështje.

Sipas avokatit, presidenti Biden do të hedhë idenë e tij për bashkimin kombëtar Shqipëri-Kosovë.

Postimi i plotë i Ngjelës në Facebook:

A ka ndonjë aspekt të ri në politikën shqiptare në këtë fillim vit 2021?

Gjithsesi sot, në gazetën e madhe gjermane, der Zeit, korrespondenti i politikës se jashtme, Michael Thumann, ka shkruar me analizë konkrete se, Trump, Putin dhe Erdogan po godasin qytetërimin.

Kjo përbën një risi për vëmendjen e politikës shqiptare, sepse kryeministri Rama, pikërisht në këtë kohë kur po rrëzohej Trump-i në Amerikë, shkoi te Erdogani, një ditë përpara kryengritjes Trump në Uashington. (!)

Sigurisht, të gjitha këto, krijojnë një aspekt të ri të favorshëm në politikën shqiptare që është në favor të Shqipërisë në arenën ndërkombëtare, i cili arsyetohet sipas pikave të mëposhtme:

Presidenti i ri amerikan Joe Biden, do të përbëjë risi në përkrahjen primare të shqiptarëve në Ballkanin Perëndimor.

Fakti që ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim, ka qenë në stafin e ngushtë të Joe Biden-it, presidentit amerikan të sapo zgjedhur, krijon lehtësi komunikimi midis saj dhe presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Eliminimi i reaksionit antidemokratik të Donald Trump-it, do të nxjerrë fakte për aktivitetin e tij politik kundër botës shqiptare në Ballkanin Perëndimor.

Ndryshim drastik i politikës amerikane nga presidenti Biden, gjithmonë në favor të Kosovës dhe pavarësisë së garantuar të saj, do të jetë një aspekt i ri për çështjen shqiptare.

Denoncimi i shkëmbimit të territoreve Kosovë-Serbi si një lëvizje pro-serbe, akt ky i ndërmarrë nga presidenti Donald Trump, do të sjellë provat se si dhe pse u shit politika shqiptare, në Shqipëri e në Kosovë për këtë çështje.

Risi do të jetë gjithashtu edhe hedhja nga Joe Biden e idesë së tij doktrinare për bashkimin kombëtar Shqipëri-Kosovë.

Rritja në maksimum e presionit politik kundër korrupsionit politik shqiptar, ndaj të dyja krahëve të politikës aktuale; nga veprimi edhe më i fuqishëm i ambasadores Yuri Kim dhe i politikës së lartë amerikane; një aspekt i rëndësishëm do të jetë.

Intensifikimi edhe më i madh i veprimtarisë që do të ndërmarrë në Shqipëri FBI dhe CIA, kundër korrupsionit të lartë shtetëror, krimit të organizuar dhe, për neutralizimin e politikës së krerëve të korruptuar qe po shkojnë drejt Moskës dhe Beogradit – edhe ky, një aspekt shumë i rëndësishëm do të jetë. https://korca-today.al