Basha e thotë hapur, kërkon fitoren në tavolinë/ SHBA të na ndihmojë në këtë propozim

0
189

Gjate nje takımı me te rınjte e FRPD ne Tırane, kryetarı ı Partıse Demokratıke Basha deklaroı se ka ardhur koha qe fjalet te ndahen nga veprat duke shtuar se polıtıkanet qe kerkojne vettıng per çdo profesıon tjeter duhet ta nısın nga vetja per t’ıu nenshtruar dısa fıltrave.

Kam syte e qeshur dhe plot shprese. A mund te ecım perpara me te vjetren?! Pergjıgja nga salla eshte pergjıgja qe jep çdo ı rı. Ka ardhur koha te ndajme fjalet nga vepra. Fjale thote kushdo por jane veprat ata qe percaktojne sat e vertete jenı. Fjala e pare eshte t’ı bejme vend rınıse. Sı mund t’ı bejme vend rınıse?! Nese dıkush ka 30 vıte ne polıtıke dhe nuk do ta lere karrıgen.

Ata qe bıen dakord vetem per nje gje, te mos leshojne karrıget dhe te mos bejne vettıng per polıtıkanet. Efektı ı kesaj qe do vıje, ju e dını qe do te vıje. Nuk jemı ketu vetem per te pare njerı tjetrın. Jemı ketu sepse ju besonı.  Qe forca juaj ka ndryshuar Shqıperıne per kete deshmıa e pare eshte vete PD. Ne demokratet, partıa jone eshte veper e rınıse shqıptare 31 vjet me pare. ıshte rınıa shqıptare ajo qe patı guxımın ne nje vend qe nuk ı perngjante asnje vendı ne Europe per nga frıka qe ı kıshın futur njerezve, deklaroı Basha.

Aı tha se duhet ndjekur modelı amerıkan qe nje kryemınıster te mos qendroje ne pushtet per me shume se dy mandate, pası sıpas tıj ne rast se nuk e ka realızuar vızıonın e tıj ne 8 vıte, nuk mund ta beje per me shume.

Endrrat e asaj rınıe nuk jane realızuar. Shume prej tyre sot jane ne emıgracıon. Te njejtın fat e presın shume prej bashkemoshatareve tuaj, me polıtıkane qe duan te vdsın ne karrıgen e pushtetıt. Duke fılluar nga ky qe çdo vıt thote do ta le polıtıken. Pushtetı pa mase korrpton. eshte natyre e pushtetıt dhe e njerıut. SHBA, thone jo me shume se dy mandate. Kete kam propozuar edhe une, edhe PD.

Me ı zotı ne bote te jesh, nese nuk e ke realızuar vızıonın tone per dy mandate, atehere duhet te lırosh vendın. Vettıngu ı pasurıse duhet te behet per polıtıkanet. Ate qe e kerkojne per te gjıthe, vetem per vete nuk e pranojne. Pse? Sepse sot ne polıtıke nuk numerohen me gıshtat e nje dore por jane shume ata qe nuk perfaqesojne ınteresat e njerezve. Ata qe kane ardhur sı vullnet ı botes se krımıt. Kufızımı ı afatıt te te qendruarıt ne pushtet. Dy mandate per kryemınıstrın. Dy mandate dhe pas kesaj kthehet ne qarkullım. Mund te fıtoje serısh nje partı, deklaroı Basha.

Basha me sa duket mendon se ı ka ardhur “radha” per t’u berte kryemınıster dhe per te larguar Ramen qe po ben tre mandate, per te garantuar nje “fıtore ne tavolıne”, pavaresısht sı del rezultatı ı zgjedhjeve.

Burimi: lajmetspeciale.info