More

  Kolumna

  Vlerësimet herostratisto-sharlataneske të akademikëve tanë!

  Parashikuesi më i mirë i sjelljes sonë, është sjellja jonë në të kaluarën! Nëse kështu vazhdojmë të sillemi, ardhmëria jonë do përfundojë ose në...

  REX Unificat Populum!

  Shkruan: Florim AJDINI ̎Shqiptarëve të shekullit të ri,  u duhet një opsion politik i   ̒soft power-it monarkik, pro forma‘, për të përmirësuar, forcuar madje...

  “Last Lesson” e Ambasadores së SHBA-ve, Mary Kate Byrnes, Distopisë në Maqedoninë e Veriut!

  Shkruan: Florim  AJDINI "Bujrum Qyrk", thot populli, kur fjalën në një mezlisht,  duhet ta merr dikush që edhepse nuk e meriton, prapëseprapë fjala e tij ...

  Drejt fundit të Federatës Ruse

  Lufta ekonomike që Perëndimi, i kryesuar me SHBA-në, i ka shpallur Rusisë, me qëllim për ta detyru që ta ndërpresë agresionin kundër Ukrainës, vazhdimisht...

  Dementiae Deontologica Rēgimen …!

  Florim  AJDINI “Qëndrojmë ballë për ballë me irracionalen!  Në mënyrë intensive ndjejmë nevojën për drejtësi, lumturi, jetë, shkak e arsye!  Absurdi na rrethon! Ai ka...

  Vetura që u bë “RRABË!…”

  Florim AJDINI "Gjuha ngjiz kombin", pati thënë i madhi Konica! Në thënien e tij, sot shikojmë një "uniformizim radikal  kaotik  gjuhësor", të natyrës ekspansioniste, që...

  DISKURSI DIPLOMATIK “WIN-WIN”, NJË “QUO VADIS”, I PA CAK!…

   Florim AJDINI Koncepti win-win i bashkëpunimit në politikë,  diplomaci, ekonomi e gjithandej, është themeluar mbi baza të thella të vlerave që duhet të rezultojne ‘të...

  Tehu i mprehtë i Shpatës së Diplomacisë, kësaj Mbretëreshe të hekurt të Politikbërjes!

  Florim AJDINI Në Filozofinë politike, Diplomacia është interpretuar dhe definuar në forma dhe mënyra nga më bizaret! Nga më të lartësuarat, madje edhe nga më...

  Krimet e nderit, të importuara nga vendet arabe dhe të nxitura, e arsyetuara nga predikimet fetare radikale

  Krimet zakonish kryhen nga personat që nuk janë në lidhje familjare me viktimën, tek krimet e nderit, ku përfshihet edhe vrasja e nderit, janë...

  BESIMTARI I DEVOTSHEM TARTUFI, “TARTUFI” MOLIERI

  Shkruan : R. RAMADANI Edhe gjerat e shenjta nuk mund ti ruajme, nga keqperdorimi qe bejne njerezit e korruptuar per te arritur qellimet e tyre....

  Latest articles

  Newsletter

  Subscribe to stay updated.