More

  Analizë - Faqe 2

  Rusia paralelisht me agresionin në Ukrainë, është duke trajtu çështjen e islamistëve të saj

  Bëhen gati dy muaj që bota tronditet me agresionin rus në Ukrainë, derisa bota arabe duket që verbërisht mbështet Putinin. Për fat të mirë...

  Lugina e Preshevës përballë neoklasicizmit osmano-islam dhe turkifikimit sllav

  Lugina e Preshevës edhe sot, si gjatë shumë rasteve në histori, ndeshet me forma të pushtimit dhe ndikimit  të huaj, që është qëllim keq...

  Përdorimi i pakicave etnike dhe fetare të Rusisë dhe përdorimi i Luftëtarëve të huaj Terrorist nga ana e Rusisë

  Rusia është e njohur për agresione ndaj të gjithë fqinjëve të saj, që nga vitet 1715-ta, e deri me agresionet e dekadave të fundit....

  POROSI DHE VETËKRITIKË NË KOHËRA TË TURBULLTA!

  Një proverbë popullore thotë; “Nga limoni shtrydh lëngun dhe më pas bëj limonadë”! Andaj, jo çdo gjë që na duket “e keqe” ose e...

  Lojrat si metodë për të mësuar një gjuhë të huaj

  Mësimet në gjuhët e huaja për nxënësit e shkollave fillore, është një hap shumë i rëndësishëm të qenit bashkëbisedues i suksesshëm në të ardhmen....

  ‘Qeveria e Ahmetit’ zbarkon në Prishtinë!

  Këtë fundjavë  kryeintegristi Ali Ahmeti me eskortën e tij të ministrave shqiptarë nga kabineti qeveritar i  premierit Dhimo, zbarkoi në Prishtinë, ku u prit...

  Dhimo Kovaçi kryeministri i ri i ‘Severnës’!

  Shkruan: Medai SHAHOLLI Dhimo Kovaçi kryeministri i ri i 'Severnës'! qyfyre bulevardi Sonte vonë pas shumë debatesh pritet që parlamenti i 'Severnës' të miratoj me një shumicë...

  Muhammedi Alejhi selam ka thënë: Do të vjen një kohë e vështirë, Ne vetëmse jemi në këtë kohë?

  Muhammedi Alejhi selam ka thënë: Do të vjen një kohë e vështirë , Ne vetëmse jemi në këtë kohë? Muhammedi Alejhi selam ka thënë: Do...

  18 Vs (pa)përgjegjshmëria

  👈18 Vs (pa)përgjegjshmëria Një gazetar i njohur para 2 ditëve deklaroi kësisoj: ”…mendoj që deri në moshën 18 vjeçare personat konsiderohen të papërgjegjshëm për të...

  Në diktaturë heshtje, në demokraci skllavëri, si s’kemi turp të kërkojmë nga Zoti drejtësi!

  Të frustuar dhe të shqetësuar se si arritëm në një pikë ku dëgjojmë për çdo ditë lajmet e trishta të cilat na shoqërojnë, në...

  Latest articles

  Newsletter

  Subscribe to stay updated.