More

  Qëndrime - Faqe 2

  Sapiosexual, Politosexual apo që të Dyjat?!

  Florim V. AJDINI Dy terme formalisht të panjohura për lexuesin tonë të rëndomtë e të rrallë, por të ‘njohura dhe të papranuara’, në praktikën e...

  M’duket se quhet Albin!

  M'duket se asht Kryeministër që mua s'me duhet, e atdheut po! Ju mund t'mos e duroni as madhështinë as vogëlsinë e tij. Mund ta urreni...

  CRUX-A po ndryshon Serbia qëndrimin saj ndaj ‘Pax Rusiana?!’

  Shkruan: Florim  AJDINI Agresioni Rus  mbi Ukrainën sovrane, edhe një luftë e paprovokuar ndaj një shteti të madh dhe të pamvarur Europian. Edhe një luftë...

  Rusia paralelisht me agresionin në Ukrainë, është duke trajtu çështjen e islamistëve të saj

  Bëhen gati dy muaj që bota tronditet me agresionin rus në Ukrainë, derisa bota arabe duket që verbërisht mbështet Putinin. Për fat të mirë...

  Lugina e Preshevës përballë neoklasicizmit osmano-islam dhe turkifikimit sllav

  Lugina e Preshevës edhe sot, si gjatë shumë rasteve në histori, ndeshet me forma të pushtimit dhe ndikimit  të huaj, që është qëllim keq...

  Përdorimi i pakicave etnike dhe fetare të Rusisë dhe përdorimi i Luftëtarëve të huaj Terrorist nga ana e Rusisë

  Rusia është e njohur për agresione ndaj të gjithë fqinjëve të saj, që nga vitet 1715-ta, e deri me agresionet e dekadave të fundit....

  KOHA ËSHTË SIKUR SHPATA; PO NUK PREVE ME TË, TË PRET AJO TY

  ✍️ KOHA ËSHTË SIKUR SHPATA; PO NUK PREVE ME TË, TË PRET AJO TY! Do të doja për çdo ditë t’i mallkoj mashtruesit, ata...

  POROSI DHE VETËKRITIKË NË KOHËRA TË TURBULLTA!

  Një proverbë popullore thotë; “Nga limoni shtrydh lëngun dhe më pas bëj limonadë”! Andaj, jo çdo gjë që na duket “e keqe” ose e...

  Lojrat si metodë për të mësuar një gjuhë të huaj

  Mësimet në gjuhët e huaja për nxënësit e shkollave fillore, është një hap shumë i rëndësishëm të qenit bashkëbisedues i suksesshëm në të ardhmen....

  ‘Qeveria e Ahmetit’ zbarkon në Prishtinë!

  Këtë fundjavë  kryeintegristi Ali Ahmeti me eskortën e tij të ministrave shqiptarë nga kabineti qeveritar i  premierit Dhimo, zbarkoi në Prishtinë, ku u prit...

  Latest articles

  Newsletter

  Subscribe to stay updated.