E FUNDIT/ Zbulohet Plani Per “Kapitullimin” E Serbise…

0
182

Albin Kurti, ka thënë se në raportet me Serbinë, çështja e të zh duk,urve është kryefjalë. Gjatë fjalës së tij, Kurti bëri thirrje që në të gjitha tryezat që or ganizohen nga arena ndërkombëtare, pikë së pari nga Serbia të kërkohet hapja e arkivave, pasi e njejta nuk po balla,faqohet me të kaluarën e saj.

Sipas tij v ra,sja e shqiptarëve dhe zh du,kja e tyre nuk do të mbetët temë e pahapur pasiqë do të vazhdoj të mbetët prioritet për qeverinë tonë.“Serbia refuzon të balla,faqohet me të kaluarën, bëj thirrje që në të gjitha tryezat që organizohen në arenën ndër,kombëtare, pikë së pari nga Serbia të kërkohet hapja e ar,kivave.

V ra,sja e shqiptarëve pastaj v arr,osja e zhv arr,osja e tyre në Kosovë, bartja e tyre nëpër v arr,ezat në Serbi, zhv arr,imi prej atje, nuk është bërë nga qytetarët e zakonshëm por nga aparati shtetëror”.Në fund Kurti tha se do të jenë pranë familjarëve të të pagje tur,ve dhe këtë çështje do ta kenë prioritet.

Në lidhje me këtë temë në një prononcim për “Bota sot”, analisti politik Rexhep Shahu u shpreh se Kosova tashmë nuk mund të ia imponoj Serbisë ballafaqimin me të kaluarën e saj kh,ri,mijnale.Sipas tij ajo tashmë është e vetëdijshme për krij,met që ka kryer në Kosovë.Kosova nuk mund të ia imponoj Serbisë që ajo të ballafaqohet me të kaluarën e saj. Serbia si shtet i ka të mbivendosura k rij,met ndaj shqiptarëve gjatë historisë së marrë,dhënieve të tyre.

Ndaj është trash zullumi i k rij,mëve serbe dhe Kosova nuk e shkund dot Serbinë. Kosova mundet të zhvillohet vetë, mundet ta sfidojë Serbinë duke u marr me. U desht d hu,na e a rmë,ve të Ame ri,kës e NA T,O-së që të shpëtonte shqiptarët nga d hu,na e shfre,nuar e shfaro,rese serbe”, u shpreh ai.Tutje ai thotë se ikja e Serbisë nga e vërteta është pro,blem i saj dhe jo i Kosovës dhe se mënyra më e mirë për ta mposhtur Serbinë është zhvillimi dhe forcimi i shtetit.

Albin Kurti, ka thënë se në raportet me Serbinë, çështja e të zh duk,urve është kryefjalë. Gjatë fjalës së tij, Kurti bëri thirrje që në të gjitha tryezat që or ganizohen nga arena ndërkombëtare, pikë së pari nga Serbia të kërkohet hapja e arkivave, pasi e njejta nuk po balla,faqohet me të kaluarën e saj.m
N News Media