Lajme nga bota

U kam thënë se BE-së nuk mund t’ia shitni këto pallavra që ua tregoni qytetarëve

Terminologji si "kapje e shtetit" (state capture) u përmend fillimisht Banka Botërore (World Bank Group), dhe më pastaj Raporti i Pribesë (Senior rule of Law...

Kuriozitete

U kam thënë se BE-së nuk mund t’ia shitni këto pallavra që ua tregoni qytetarëve

Terminologji si "kapje e shtetit" (state capture) u përmend fillimisht Banka Botërore (World Bank Group), dhe më pastaj Raporti i Pribesë (Senior rule of...

Na ndiqni

Me te shikuarat

Abonohuni

Abonohuni per te pranuar lajmet me te fundit nga ne

Të rejat e fundit

KOLUMNA

U kam thënë se BE-së nuk mund t’ia shitni këto pallavra që ua tregoni qytetarëve

Terminologji si "kapje e shtetit" (state capture) u përmend fillimisht Banka Botërore (World Bank Group), dhe më pastaj Raporti i Pribesë (Senior rule of Law...

Agresioni rus në Ukrainë, qeveritë tona do duhej të ndërmerrnin veprime për ta hedhur Serbinë në anën e Rusisë

Viteve të fundit, shohim në vazhdimësi acarim të raporteve në mes lindjes( Rusisë) dhe Perëndimit. Rusia, vetëm Perëndimin e sheh si rrezik potencial të sigurisë...

Më të lexuarat

UNIVERSITET

U kam thënë se BE-së nuk mund t’ia shitni këto pallavra që ua tregoni qytetarëve

Terminologji si "kapje e shtetit" (state capture) u përmend fillimisht Banka Botërore (World Bank Group), dhe më pastaj Raporti i Pribesë (Senior rule of...

Agresioni rus në Ukrainë, qeveritë tona do duhej të ndërmerrnin veprime për ta hedhur Serbinë në anën e Rusisë

Viteve të fundit, shohim në vazhdimësi acarim të raporteve në mes lindjes( Rusisë) dhe Perëndimit. Rusia, vetëm Perëndimin e sheh si rrezik potencial të...

ERASMUS PLUS me Mision ne Greqi. Projekti me titull ‘ COUNT ME IN, TEACH ME A WORD’

Fillimisht, misioni i parë në kuadër të programit Erasmus plus, program arsimor evropian mes shkollave partnere synon shkëmbim përvojash mes arsimtarëve. Mësimdhënësi Blerim Livoreka...

Drejt fundit të Federatës Ruse

Lufta ekonomike që Perëndimi, i kryesuar me SHBA-në, i ka shpallur Rusisë, me qëllim për ta detyru që ta ndërpresë agresionin kundër Ukrainës, vazhdimisht...

Dementiae Deontologica Rēgimen …!

Florim  AJDINI “Qëndrojmë ballë për ballë me irracionalen!  Në mënyrë intensive ndjejmë nevojën për drejtësi, lumturi, jetë, shkak e arsye!  Absurdi na rrethon! Ai ka...

TA BËSH ARMIKUN VËLLA DHE VËLLANË ARMIK KJO ËSHTË TRADHËTI

Shpëtim POLLOZHANI Vojvodina që iu fal Sërbisë pas Luftës I Borërore ka 22.000 kilometra katrorë tokë pjellore.A mund ti konkurojë Shqipëria Serbisë me drithëra dhe...

Vetura që u bë “RRABË!…”

Florim AJDINI "Gjuha ngjiz kombin", pati thënë i madhi Konica! Në thënien e tij, sot shikojmë një "uniformizim radikal  kaotik  gjuhësor", të natyrës ekspansioniste, që...

Përvjetori i Betejës së Rahovicës dhe përkujtimi për Dëshmorët e rënë në këtë rast!

Dje në fshatin Rahovicë, komuna e Preshevës, u përkujtu Beteja e këtij fshati dhe Dëshmorët e rënë, e cila është duke shkuar drejt harrimit.  Edhe...

DISKURSI DIPLOMATIK “WIN-WIN”, NJË “QUO VADIS”, I PA CAK!…

 Florim AJDINI Koncepti win-win i bashkëpunimit në politikë,  diplomaci, ekonomi e gjithandej, është themeluar mbi baza të thella të vlerave që duhet të rezultojne ‘të...

Dronët kamikaz në luftën e Ukrainës kundër agresionit rus

Pasiqë Rusia kishte bërë përpjekje në fazën e parë, që nga 24 shkurt deri 7 prill 2022, që në frontin verior të shënjestronte Kievin,...

Te gjitha kategorite