Komandanti Ushtria e Kosovës një e drejtë e vendit, do të pajisim me te gjitha

0
227

Kryetari i Komitetit Ushtarak ta NATO-s, Petr Pavel, në një konferencë per mediet, tha se krijimi i ushtrisë së Kosovës është një e drejtë e vendit

Në lidhje me antaresimet e reja në Aleancen e Atlantikut të Veriut, gjeneral Pavel tha se NATO ndjek politikën e dyrve të hapura për çdo shtet që përmbush reformat në fushën e mbrojtjes. Ndërsa Shefi i Shtabit të Forcave të Armatosura të Shqipërisë Bardhyl Kollçaku evidentoi vendosmërinë e vendit për të shtuar kontigjentët paqëruajtës në Afganistan.

I pyetur nga gazetarët për përpjekjet e shtetit të Kosovës për krijimin e Forcës së Armatosur të Kosovës, gjeneral Pavel tha se mes Serbise dhe Kosovës nuk ka ende një marrëveshje por krijimi i ushtrisë duhet të bëhet në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e vendeve./gazetamarsi.com