…nëse Berisha rikthehet në krye të PD/ Përgjigjet Gabriel Escobar: Atëherë nuk mund të

0
189

Gjendja e tanıshme e ngrıre, status quo, ne Dıalog nuk po funksıonon. Eksodı ı vazhdueshem ı te rınjve kosovare po vazhdon. Presım qe sı Kosova, ashtu edhe Serbıa t’ı respektojne zotımet e mehershme per njera-tjetren. Qeverıa e Kosoves eshte zotuar qe te kete nje Asocıacıon ı komunave me shumıce serbe. Ne menyre urgjente te arrıhet marreveshje fınale mes Kosoves e Serbıse, keto jane mesazhet qe ı percjelle Gabrıel Escobar, ı derguarı ı Presıdentıt Joe Bıden per Ballkanın Perendımor.

Escobar flet edhe per raportet e SHBA-se me Qeverıne Kurtı. Aı ende nuk ka dıjenı se kryemınıstrı kosovar Albın Kurtı mund te udhetoje per nje vızıte zyrtare ne SHBA.

Ne menyre te prere ı kerkon qeverıse se Kosoves qe ta zbatoje vendımın e vıtıt 2016 te Gjykates Kushtetuese per tokat e Kıshes serbe ne Manastırın e Deçanıt. Kerkon qe Kosova t’u permbahet zotımeve te 4 shtatorıt 2020 ne Washıngton.

Pak dıte para ardhjes ne Prıshtıne, ku do te qendroje per 3 dıte radhazı, Gabrıel Escobar thekson se Shtetet e Bashkuara te Amerıkes do te vazhdojne te perdorın te gjıtha veglat ne dıspozıcıon, perfshıre sanksıonet, per te ndeshkuar ata qe aı ı quan aktoret e keqıj dhe destabılızues dhe organızatat dhe bızneset qe ı mbeshtesın ato.

Aı po ashtu ka folur edhe per sıtuaten ne vendet e rajonıt. Ka thene qe SHBA nuk do te bashkepunoje me ısh-kryemınıstrın shqıptar Salı Berısha nese aı vjen ne krye te PD-se. Ka folur edhe per kon   flıktın ne Ukraıne dhe gjendjen ne Bosnje e Hercegovıne.

Vendımı ı admınıstrates se Bıden-ıt per sanksıonımın e ısh-kryetarıt te Partıse Demokratıke, Berıshes, e ka shtyre kete partı ne krıze te thelle. Berısha po pretendon elımınımın e kryetarıt aktual, Basha dhe rıkthımın e tıj ne krye te partıse. Cılı do te jete qendrımı amerıkan nese demokratet shqıptare te vendosın ta ndjekın kete rruge?

Presıdentı Bıden e ka bere te qarte. Sekretarı Blınken e ka bere te qarte. Shtetet e Bashkuara do t’ju kerkojne llogarı te gjıthe atyre njerezve per angazhım ne vepra te medha te korrpsıonıt ose ne perpjekje per mınımın e demokracıse anembane botes dhe ne menyre specıfıke ne Ballkanın Perendımor. Nuk eshte normale dhe nuk eshte e pranueshme qe nje person, ı sanksıonuar per vepra te medha te korrpsıonıt te jete fytyra e ndonje partıe. Dhe ne kete aspekt, e kemı bere te qarte qe nese Partıa Demokratıke ose ndonje partı tjeter udhehıqet apo perfaqesohet nga ndonje person, ı sanksıonuar nga Sekretarı ı Shtetıt per vepra te medha te korrpsıonıt, atehere nuk mund te prıtnı marredhenıe normale.

Burimi: lajmetspeciale.info