Parlamenti Evropian vjen me nje vendim per Kosoven qe po “dridh” serbine. Vizat po behen

0
201

Parlamenti Evro pian me shumicë dërmuese kanë mbështetur li,beralizimin e vizave për Kosovën.Raportuesja për Kosovën në këtë institucion, Viola Von Cramon ka bërë të ditur se li,beralizimin e vizave për Kosovën e kanë mbështetur 472 eurodeputetë.

“Në votimin plenar për raportin për Kosovën në Parlamentin Evro pian, shumica dërrmuese mbësh,tet li,beralizimin e vizave për qytetarët e Kosovës dhe kërkon nga Kë,shilli i BE-së që të veprojë. 472 pro, 165 kundër dhe 41 abstenime”, ka shkruar Von Cramon.Eurodeputetja Von Cramon, sot në de,batin për raportin e progresit për Kosovën në Parlamentin Evro pian ka kërkuar edhe njëherë që Kë,shilli i BE-së të veprojë dhe të li,beralizojë vizat që ka premtuar për Kosovën. /lajme.buzz