Për kaq pak vota Trump shpëtoi pa u shpallur fajtor nga Senati

0
283

Senati amerikan nxori Trumpin të pafajshëm nën akuzat se kinse ish-presidenti nxiti trazirat më 6 janar në Kaptiol. Senati votoi 55 me 45 në favor të ish-presidentit Trump. Megjithatë, ai shpëtoi pa u shpallur fajtor për 10 vota në Senat.

Shtatë republikanë u bashkuan me çdo demokrat në votimin për të dënuar Trump, por nuk ishte e mjaftueshme për ta shpallur atë fajtor.

Shtatë republikanët e Senatit që votuan për të dënuar Donald Trump ishin Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkoëski, Mitt Romney, Ben Sasse dhe Pat Toomey.

Dy nga ata shtatë republikanë – Burr dhe Toomey – po dalin në pension. Dy republikanë të tjerë në pension – Rob Portman dhe Richard Shelby – votuan për të liruar Trump. https://tetova1.com/