Serbisë i hy frika në palcë/ Ja çfarë shkruajnë për armatosjen e Ushtrisë së Kosovës nga Turqia

0
217

Gazeta serbe “Kurir” ka shkruar se shteti i Kosovës ka nënshkruar kontratën për bIerjen e 14 mjeteve ushtarake të bIinduara, ndërsa në fillim të gushtit nga ShBA do duhej të pranonin donacion tjetër ushtarak .

Lajmi u konfirmuar nga FSK shkruan “Radio Evropa e Lirë”, ku potencohet se disa nga këto mjete të bIinduara posedojnë edhe amratimin përkatës.

“Të gjitha këto mjete të bIinduara janë shumë-funksionaIe, pritet që disa nga ato të arrijnë në Kosovë në fillim të vitit që vjen”, thonë në FSK.

Kjo nuk është hera e parë që Turqia dhe shtetet tjera amratosin dhe bëjnë d0nacione për Kosovën.

Më përpara 14 automjete të tipin “Vuran” dhe “Kirpi” Kosovës i janë dhuruar nga ShBA, sikurse edhe autobIindat “Kobra” pas të cilave ka vazhduar pajisja me dr0na në vlerën 4.5 milionë doIlarë.

Mësohet se në fillim të gushtit FSK do të marr edhe 50 mjete të bIinduara të tipit “Hamvi” si d0nacion i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Analisti ushtarak Aleksandar Radiç për “Kurir” shprehet se është me rëndësi porosia që dërgohet përmes këtij amratimi dhe ajo është se Turqia dëshiron që të jetë e pranishme ushtarakisht në Ballkan.

Rritja e buxhetit të FSK-së

“Këtë pranim e përmbush me bashkëpunimin me Prishtinën dhe Sarajevën. Në parim këto janë autobIinda të lehta, që kanë edhe përdorim poIicor. Natyrisht këtë mund ta shohim si këcrënim të politikanëve eks trem. F0rcat e Kosovës duan të konsoIidohen por nuk kanë kushte dhe as mbështetjen për pajisje të kompIikuara ushtarake”, thotë Radiç.


Qeveria e Kosovës ka përcaktuar që buxheti për F0rcat e Sigurisë së Kosovës nga 67 milionë të rritet në 100 milionë, ndërsa obligohet që në vitin tjetër ky buxhet të rritet edhe më shumë.

Burimi: lajme.icu

shtunën e kaluar autoritetet e Kosovës ndaluan hyrjen në Kosovë të një treni