TA BËSH ARMIKUN VËLLA DHE VËLLANË ARMIK KJO ËSHTË TRADHËTI

0
167

Shpëtim POLLOZHANI

Vojvodina që iu fal Sërbisë pas Luftës I Borërore ka 22.000 kilometra katrorë tokë pjellore.
A mund ti konkurojë Shqipëria Serbisë me drithëra dhe produktet e tyre!?
A mundet Shqipëria të matet me Sërbinë në prodhim të mishit!?
Sërbia ka industri të fuqishme farmaceutike…
Ka kombinate pët prodhim të makinave, mauneve, traktorëve dhe mekanikës bujqësore.
Sërbia e ka kombinatin e prodhimit të plehrave artificial(azotikun) që shqiptarët e shitën për skrap, bazuar në përrallat e Arben Malajt (e kam dëgjuar vetë në Tribunën Kombi dhe feja që u mbajt në Poradec në vitin 1991).
Sërbia e ka në nivel të lartë industrinë e armëve të gjitha llojeve.
Sërbia ka rafinerinë e vetë të nafrës.
Sërbia e ka të zhvilluar industrinë tekstile. Ka tre kombinate metalurgjik që i ka të treshëguar ( të modernnizuar) nga ish Jugosllavia.
Me hapjen e dyerve për tregun Sërb, në Shqipëri nuk do të mbjellë më kush grurë. Do të zhduken të gjitha fermat dhe pularitë.
Sërbia ka infrastrukturë (hekurudha dhe autostrada), e cila barazohet me ate të Europës.
Shqipëria do të bëhet një tezgë e Sërbisë, hiç më tepër.
Mos vallë me domate e kastraveca Shqipëria do ti konkurojë tregut sërb.
Pa filluar ëndrra e sëmurë e Ramës, Shqipëria është në deficit të madh me Sërbinë, e cila yll polar e ka Durrësin!?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1637579756617325&id=100010959485533