Të themelohet fond nga diaspora dhe bizneset për armatosjen moderne të FSK-së!?

0
225

Kërcënime të reja për paqen në Europë po dalin në horizont. Kriza e Ukrainës sapo ka nisur të shkojë drejt kulmit. Perëndimi ende nuk ia ka arritur ta frenojë kërcënimin rus ndaj Ukrainës. Ndërkohë, Republika Serbe e Bosnjës, po bën plane, që Rusia të vendosë një bazë ushtarake ajrore atje, ndërsa Serbia ka arritur një lloj marrëveshje, që në të ardhmen Rusia të investojë për një elektrostacion bërthamor.

Serbia sipas një dokumenti strategjik të publikuar dit më parë parasheh që ta ketë dyfishimin e fuqisë ushtarake të katër shteteve ballkanike, Kroacia, Shqipëria, Kosova dhe Bosnja.

Po ashtu Serbia po e kërcënon veriun e saj, 21 vite pas ҫlirimit nga lufta e fundit me Serbinë. Krerët serbë vazhdimisht bëjnë deklarata të atilla që mund të sundojnë Kosovën dhe ta pushtojnë me luftë.

Burimi i lajmit: kosovaime.tv